Καταζητούμενοι για τους «Πυρήνες» οι δύο ληστές

«Άρωμα» τρομοκρατίας στην διπλή ληστεία που σημειώθηκε το πρωί στο Βελβεντό Κοζάνης. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τους 4 συλληφθέντες φέρονται ως καταζητούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται τα στοιχεία από την αιματηρή ληστεία στην Πάρο πέρσι το καλοκαίρι. Στην κατοχή των

τεσσάρων βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε άλλες εγκληματικές πράξεις.

Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των άλλων 6 που συμμετείχαν στις ένοπλες ληστείες στα υποκαταστήματα της ΑΤΕ Bank και των ΕΛΤΑ.

Το «δίδυμο» χτύπημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί όταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, επτάμε οκτώ πάνοπλοι δράστες λήστεψαν ταυτόχρονα το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας και τα ΕΛ.ΤΑ. στο Βελβεντό, απειλώντας τους υπαλλήλους και τους πελάτες και σπέρνοντας τον πανικό στους κατοίκους της περιοχής.

Στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας οι δράστες έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Αγροτική Τράπεζα άρπαξαν 200.000 ευρώ ενώ από τα ΕΛ.ΤΑ. περίπου 5.000 ευρώ.

Στη συνέχεια οι δράστες μπήκαν σε δύο αυτοκίνητα και τράπηκαν σε φυγή.

Αμέσωςσήμανε συναγερμός στις αστυνομικές Αρχές και δύο ώρες αργότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τρεις εξ αυτών στη Βέροια και τους συνέλαβαν. Έναςακόμη δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη κοντά στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας, την ώρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε όχημα που ήταν «μεταμφιεσμένο» σε ασθενοφόρο, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του.

Παράλληλα,όπως έγινε γνωστό, δύο εκ των συνεργών τους στην προσπάθεια να διαφύγουν ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε Κοζανίτης οδοντίατρος και εκινείτο στην περιοχή της Καστανιάς Ημαθίας. Αφού τον αποβίβασαν μπήκαν μέσα και εξαφανίστηκαν.

Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα