Έρευνα για το «παράλογο» στην Ελλάδα

Τα συναισθήματα των νεαρών Ελλήνων, ηλικίας 20 έως 27 ετών, πρόκειται να μελετήσει η φοιτήτρια Σακίνα Αμπντούς Σακούρ, η οποία θα ταξιδέψει από τις ΗΠΑ στη χώρα μας για να πάρει συνεντεύξεις από την αθηναϊκή νεολαία για την έννοια του παραλόγου.

Η Σακίνα, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα Fulbright Research του Διεθνούς Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και μελετά την έννοια του παραλόγου στα έργα των Καμύ, Κίρκεγκορ, Σαρτρ και άλλων θα συγκεντρώσει τις συνεντεύξεις και θα αναρτήσει μέσω multimedia στο διαδίκτυο, σε μια ιστοσελίδα στην οποία

θα καταγράφονται τα συναισθήματα των νεαρών Ελλήνων στην εποχή της κρίσης.

«Πρόθεσή μου με την ιστοσελίδα είναι η δημιουργία μιας πιο ρεαλιστικής αντίληψης του ανθρώπινου αγώνα, χωρίς αυτός να είναι αντικείμενο σκανδαλοθηρικής τραγωδίας, αλλά ούτε κι εξωπραγματικής αισιοδοξίας. Θα χρησιμεύσει ως ένα νέο ήθος για τους μύθους της ελληνικής νεολαίας που αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή. Δηλαδή, ότι αξίζει να ζει και να κρατηθεί σε μια ζωή όπου η ελπίδα και η απόγνωση εναλλάσσονται, στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης», δήλωσε η νεαρή Σακίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα