Έρευνα για το διάστημα 10/2009 - 01/2015

Τέσσερις κρίσιμες περιόδους που ξεκινούν τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 θα καταλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα της εξεταστικής επιτροπής που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπαγωγή στο καθεστώς των Μνημονίων, που θα καταθέσει εντός της ημέρας στη βουλή. Η πρόταση που αναμένεται να έχει τις υπογραφές σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα είναι in rem, δηλαδή δεν θα γίνεται
ονομαστική αναφορά στους έχοντες πολιτική ευθύνη τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, ωστόσο από την πρόταση θα «φωτογραφίζονται». Επίσης η πρόταση θα αφορά στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών.

Σχολιάζοντας το ΠΑΣΟΚ, την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, παραπέμπει σε συνέντευξή του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εφημερίδα Αγορά, στην οποία ο πρόεδρος του κόμματος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να γίνει εξεταστική και για τα αίτια της κρίσης, δηλαδή από το 2004 και προσθέτει ότι οι συμφωνίες ασυλίας που συνήψε ο ΣΥΡΙΖΑ με μια πλευρά της ελληνικής Δεξιάς, δεν θα επιβιώσουν στην Βουλή».
Keywords
Τυχαία Θέματα