Έρχονται οι «7 αδελφές»

Μια από τις «επτά αδελφές» της αγοράς πετρελαίου, θα δώσει για πρώτη φορά μετά από χρόνια το παρών δια υψηλόβαθμου στελέχους της στην Αθήνα. Οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τις έρευνες υδρογονανθράκων, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τη διεθνή αγορά. Τα γεγονότα αξιολογούνται ως ενδιαφέροντα από μεγάλες εταιρείες του χώρου, με τεράστια οικονομική και πολιτική επιρροή.

Ήδη έχουν γίνει συνέδρια και παρουσιάσεις στο Λονδίνο όπου ενημερώθηκε η διεθνής αγορά πετρελαίου για τις προοπτικές της χώρας μας στον τομέα.

Σήμερα, οι βασικές διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες, αυτές που είναι γνωστές ως οι κύριες είναι πέντε σε αριθμό η αμερικανική Exxon-Mobil, η βρετανική  BP, η αγγλο-ολλανδική Shell, η γαλλική Total και η επίσης αμερικανική Chevron-Texaco.

Αυτές οι εταιρίες οι οποίες συνεχίζουν να έχουν τεράστια έσοδα, μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για τη χρηματοδότηση της μεταβολής σε εναλλακτικές πηγές ενέργειας σε αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Ελλάδα. Ήδη, οι Ευρωπαϊκές εταιρίες έλαβαν το μήνυμα και δραστηριοποιούνται: η BP με την ηλιακή ενέργεια είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην οαραγωγή φωτοβολταϊκών,η Shell με τη βιομάζα, την ηλιακή και αιολική ενέργεια, που κατείχε το 10% της παγκόσμιας αγοράς σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας το 2005 και η Total με τη σχεδίαση και εμπόριο των φωτοβολταϊκών συστημάτων και επενδύσεις σε άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (αιολική, εκμετάλλευση της κινητικής ενέργειας των κυμάτων κ.λ.π.).

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα