Επτά προτάσεις με 139 υπογραφές

Στην τελική ευθεία η διαδικασία για τυχόν δημοψήφισμα για τη μικρή ΔΕΗ, που συνοδεύεται πάντως με εσωκομματικούς πονοκεφάλους και αναταράξεις στην αντιπολίτευση. Στις δυόμιση συνέρχεται η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που θα εξετάσει τις επτά προτάσεις οι οποίες κατατέθηκαν για διεξαγωγή δημοψηφίσματος,

με ερώτημα την άθροισή τους ή μη προκειμένου να μετρήσουν οι 139 υπογραφές βουλευτών που συγκεντρώθηκαν.

Το ΚΚΕ ζητά την κατάργηση όχι μόνο του νόμου για τη μικρή ΔΕΗ, αλλά και άλλων πέντε νόμων απο το '90 και μετά που αφορούν την ηλεκτρική ενέργεια, γεγονός που με βάση και τα έως τώρα κυβερνητικά επιχειρήματα περί μη ομοειδών προτάσεων μπορεί να μπλοκάρει το άθροισμα των υπογραφών των βουλευτών και έτσι τη σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής.

Αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ. Με τις υπογραφές 11 βουλευτών κατατέθηκε η πρόταση, αφού δεν την υπέγραψε ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Αικατερίνη Μάρκου, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε μάλιστα από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Περαιτέρω ένταση ήρθε να πυροδοτήσει η δήλωση του Σπύρου Λυκούδη ο οποίος είπε πως η πρόταση της ΔΗΜΑΡ για το δημοψήφισμα δεν πρέπει να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν τελείως διαφορετικό σκεπτικό.

Tο Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να στέλνει το μήνυμά του. Τον τελικό λόγο για τυχόν σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής τον έχει η κυβέρνηση, διαμήνυσε η Σοφία Βούλτεψη, που χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΙ τεχνητό και κατασκευασμένο το θέμα της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα