Επόπτη από το ΔΝΤ θελει ο Καναδός ΥΠΟΙΚ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να είναι ο επικεφαλής εποπτικός μηχανισμός στην Ελλάδα για να διασφαλίσει ότι η χώρα προχωρά με τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια, δήλωσε ο Καναδός υπουργός Οικονομικών, Jim Flaherty, σε συνέντευξή του.

«Η εποπτεία θα πρέπει να γίνει από το ΔΝΤ,
όπως έγινε με το Μεξικό όταν η χώρα αντιμετώπισε προβλήματα, και με την Αργεντινή, και λιγότερο από τους Ευρωπαίους. Το ΔΝΤ έχει την τεχνογνωσία», δήλωσε ο Flaherty μιλώντας στο δίκτυο Canadian Broadcast Corp.

Ο Flaherty πρόσθεσε ακόμη ότι έριξε την ιδέα για την εποπτεία της Ελλάδας από το ΔΝΤ, στη διάρκεια της συνεδρίασης της G20 το Σαββατοκύριακο στο Μεξικό. «Η ιδέα μου συνάντηση κάποια αντίσταση από τους ομολόγους της ευρωζώνης», τόνισε.

Επίσης, αποκάλυψε ότι υπήρχε μια διαφωνία μεταξύ των αξιωματούχων της G20 σχετικά με το επίσημο ανακοινωθέν, καθώς περιείχε αιτήματα για την ενίσχυση των πόρων του ΔΝΤ.

Το τελικό ανακοινωθέν αναφέρει ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει την αύξηση της δικής της συνεισφοράς στο τείχος προστασίας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για περαιτέρω αύξηση των πόρων του ΔΝΤ.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα