Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου

Με φόντο τα ανοιχτά θέματα με την τρόικα, ολοκληρώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αδικαιολόγητη, επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική χαρακτήρισε την συζήτηση περί απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και άρσης των εγγυήσεων των ομαδικών απολύσεων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επίθεση

στην τρόικα εξαπέλυσε νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

«Αρνούμαστε ως χώρα να αποδεχθούμε ότι η συζήτηση απελευθέρωσης των πλειστηριασμών και της άρσης των εγγυήσεων των ομαδικών απολύσεων έχει λογική. Είναι μια συζήτηση άδικη, αδικαιολόγητη, επικίνδυνη και αποπροσανατολιστική», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου

Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε ότι η Αθήνα ζητά την έγκαιρη παρέμβαση των θεσμικών μας εταίρων για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, θα έχουν και νέα σύσκεψη την Πέμπτη, με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, τον τρόπο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, ενώ την Τετάρτη θα συναντηθούν από κοινού στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Οι συζητήσεις για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, γίνονται πάνω στα ερείπια μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που έχει βυθίσει τους πολίτες στη φτώχεια και την απόγνωση», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Απαιτείται μια ισχυρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές για την αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την επιμονή της τρόικας για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των ομαδικών απολύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα