Επίθεση Καβαλιέρε κατά Μόντι και Γερμανίας

«Φταίνε για όλα ο Μόντι και η Γερμανία»,τόνισε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι,σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι Rai Uno.

Σύμφωναμε τον Καβαλιέρε, «από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση τεχνοκρατών, χειροτέρεψαν όλα, από το ΑΕΠ μέχρι το δημόσιο χρέος, διότι ο Μόντι εφάρμοσε χωρίς να αντιδράσει όσα ζητούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση,

με τις επιβολές της Γερμανίας».

Η συνέντευξη διεξήχθη σε τεταμένο κλίμα,διότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ισχυρίσθηκε ότι δεν του δινόταν η ευκαιρία να παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του. Ο Καβαλιέρε, μάλιστα απείλησε, επανειλημμένα, ότι θα εγκατέλειπε το τηλεοπτικό στούντιο.

«Οι κυβερνήσεις μου κατάφεραν να παρουσιάσουν σαφώς πιο σημαντικό έργο από όλες τις υπόλοιπες που σχηματίσθηκαν μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο»,τόνισε ο «μίστερ τιβί»

Κατά τον Μπερλουσκόνι, πριν ένα χρόνο «υπήρξε μια συνωμοσία της πολιτικής, των μέσων ενημέρωσης και του χρηματιστικού χώρου, που οδήγησε στην πτώση της κυβέρνησής του» αλλά, ο ίδιος, «άφησε να υπερισχύσει η αγάπη του προς την Ιταλία και στήριξε την κυβέρνηση τεχνοκρατών».

Σε ερώτηση «γιατί, τότε, πριν λίγες ημέρες, ζήτησε από τον Μόντι να ηγηθεί όλης της κεντροδεξιάς;» ο ζάμπλουτος πρώην πρωθυπουργός απάντησε: «Για να μπορέσουν να ενωθούν όλες οι μετριοπαθείς δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του χριστιανοδημοκρατικού κέντρου. Αν, όμως, δεχόταν, θα ελέγχαμε και θα κατευθύναμε εμείς το έργο του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα