Επιστρέφει η τρόικα

Φορολογικό και απολύσεις στο δημόσιο στο μικροσκόπιο της τρόικας που επιστρέφει αύριο για τη νέα βαθμολόγηση για την ελληνική οικονομία. Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, καταθέτει στη διακομματική επιτροπή, ενόψει
της αυριανής συνεδρίασής της, την πρότασή του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενώ συναντάται με τον επίτροπο αρμόδιο για θέματα φορολογίας, Αλγκρίντας Σεμέτα, στον οποίο αναμένεται μεταξύ άλλων να θέσει το αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, κάτι που πάντως οι δανειστές αρνούνται.

Μετά, πάντως, το ειδικό τέλος ακινήτων, ήρθε για να μείνει και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης στη φορολογία των εισοδημάτων, καθώς αναμένεται να επεκταθεί για άλλα δύο χρόνια πέραν του αρχικού σχεδιασμού, και συγκεκριμένα έως το 2016.

Εν τω μεταξύ, στην καθιέρωση ελάχιστου ορίου υπαγωγής σε καθεστώς ΦΠΑ προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, περιλαμβάνοντας στον νέο Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών διατάξεις που απαλλάσσουν τις μικρές επιχειρήσεις από τον ΦΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσχέδιο αναφέρεται πως θα διαγράφονται από το σχετικό μητρώο υπαγωγής στον ΦΠΑ επιτηδευματίες που το σύνολο των φορολογητέων συναλλαγών κατά το προηγούμενο έτος δεν υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα