Μαθήματα Οικονομικής Θεωρίας

Τι κάνετε κ. Υπουργέ; Με αυτήν την ερώτηση μαθητής της Γ' Λυκείου σε σχολείο των Χανίων απευθύνεται προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας απαντήσεις.

Ο Αλέξανδρος, μαθητής στο 1ο ΕΠΑΛ Χανίων, σε λίγο καιρό ετοιμάζεται να δώσει πανελλήνιες εξετάσεις για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ένα από τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστεί είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ.

Σε μια παράγραφο, στην τελευταία σελίδα της εξεταστέας ύλης που διδάσκεται στα σχολεία αναφέρεται ότι όταν υπάρχει ύφεση στην οικονομία το κράτος θα πρέπει να στοχεύσει σε ελλειμματικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα και να δοθεί ώθηση στην οικονομία για να βγει από την ύφεση.

Ο νεαρός μαθητής διερωτάται γιατί η πολιτική που ακολουθείται στη χώρα μας είναι αντίθετη με τα όσα διδάσκεται και μάλιστα απευθύνει στον κ. Στουρνάρα το ερώτημα τι θα πρέπει να απαντήσει ο όδιος σε περίπτωση που μία τέτοια ερώτηση «πέσει» φέτος στι πανελλήνιες.

Αλήθεια τι πρέπει να απαντήσει ο Αλέξανδρος για να είναι σωστός; Και στο τέλος τι θα υπερισχύσει μέσα του. Αυτό που του παρουσιάζει το κράτος ως προσεκτικά σχεδιασμένη και αναπόφευκτη λύση, αυτό που του μαθαίνουν στο σχολείο ως επιστημονική αλήθεια ή εκείνο που ακούει από ανθρώπους της καθημερινότητας που προσπαθούν να βρουν τρόπο επιβίωσης.

(Το γράμμα έχει πρωτοκολληθεί από το Υπ. Οικονομικών με ΑΠ:03945)

ΠΗΓΗ: flashnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα