Επίσκεψη Τσίπρα στην Ιερισσό Χαλκιδικής

Να μην τους αγνοεί, ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μεταλλωρύχοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι (πριν αυτός μεταβεί στην Ιερισσό και μιλήσει σε συγκέντρωση κατοίκων που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού) έκαναν μπλόκο στο δρόμο και του επέδωσαν ψήφισμα.

«Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κόμματα, κανάλια, οικολόγους, φορείς- συλλόγους, ξενόφερτους προστάτες, να μας βάλουν στο περιθώριο και να καθορίσουν τις τύχες και το μέλλον μας»,
αναφέρουν στο ψήφισμα οι μεταλλωρύχοι, που λένε ότι δεν πρέπει να εμποδιστεί η επένδυση χρυσού, διότι θα χάσουν τις δουλειές τους και θα πεινάσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

«Απαιτούμε να εφαρμοστεί ο νόμος, να εφαρμοστεί η νομιμότητα, η δημοκρατία και η ελευθερία. Απαιτούμε, ως νοήμονες άνθρωποι, να πέσουν οι μάσκες και οι πολιτικοί ηγέτες που διεκδικούν τη διαχείριση του μέλλοντός μας να μας κοιτάξουν στα μάτια και να μας πουν τι θα γίνει στα χωριά μας, τι οραματίζονται για τον τόπο μας, τι θα κάνουν για μας και όχι στην πλάτη μας», επισημαίνουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην Ιερισσό τόνισε ότι οι μεταλλωρύχοι είναι «όμηροι» και χρησιμοποιούνται ως «ασπίδα» από την κυβέρνηση και την ιδιοκτησία της επένδυσης χρυσού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα