Επίσκεψη στην πλατφόρμα της Noble Energy

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ετοιμάζεται, όπως γράφει η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» να μεταβεί στο τέλος της εβδομάδας στην πλατφόρμα της αμερικανικής Noble Energy, που κάνει γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ. Οι ειδήσεις που έρχονται από την πλατφόρμα αναφέρουν ότι το κοίτασμα είναι πιο μεγάλο από τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, ενώ από χθες από το φρεάτιο της γεώτρησης «αχνίζει» φυσικό αέριο.

Μάλιστα
δεν αποκλείεται η επίσκεψη Χριστόφια να συνοδευτεί και από το πρώτο «άναμμα» φλόγας στην πλατφόρμα.

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «Μπουγκιούν, η Τουρκία έχει καταρτίσει και εφαρμόζει σχέδιο συνεχούς παρουσίας του τουρκικού πολεμικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο, μέχρι και τις 15 Αυγούστου του 2012.

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη 'Άννα Ανδρέου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τουρκικός στόλος κινητοποιήθηκε για να μπορεί να ελέγχει κρίσιμες περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο.

Καταρτίστηκε χάρτης και δέκα περιοχές ορίστηκαν ανάλογα με τη σημασία τους σε κόκκινες, κίτρινες ή γαλάζιες. Τρεις φρεγάτες και ένα πλοίο επιμελητείας με τρία ελικόπτερα και καταδρομείς, θα εκτελούν εναλλάξ υπηρεσία στις δέκα αυτές περιοχές.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Αντνάν Μανσούρ, δήλωσε ότι το υπουργείο του ετοιμάζεται να αποστείλει στην Κύπρο αντιπροσωπεία για να συζητήσουν το θέμα των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Σε συνέντευξή του σε λιβανική ιστοσελίδα, διευκρίνισε ότι η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από κρατικούς αξιωματούχους, εμπειρογνώμονες, νομικούς και ειδικούς συμβούλους και στόχος της θα είναι η κατάληξη σε θετικό αποτέλεσμα σε σχέση με ναυτικές περιοχές που αποτελούν εστίες διαφορών μεταξύ των δύο χωρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα