Επισκέψεις Σουλτς στην Τουρκία

Επισκέψεις στην Τουρκία πραγματοποιούν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, καθώς και η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Άν Μπρασέρ (Anne Brasseur).

Οι επίσκεψεις που ξεκίνησαν σήμερα θα ολοκληρωθούν στις 10 Απριλίου.

Ο κ. Σουλτς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου, τον υπουργό, αρμόδιο για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Βολκάν Μποζκίρ, τον Πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP,
Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, τον Πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον συμπρόεδρο του HDP Σελαχετίν Ντεμίρτας και τον Τούρκο Συνήγορο του Πολίτη (Ombudsman) Νιχάτ Ομέρογλου.

Στις συναντήσεις θα συζητηθούν κυρίως θέματα των σχέσεων Τουρκίας - ΕΕ, η Έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία και η απόφασή του στο θέμα της «γενοκτονίας των Αρμενίων».

Ο κ. Σούλτς θα επισκεφτεί επίσης τα στρατόπεδα προσφύγων στο Γκαζίαντεπ και το Κιλίς.

Εξ άλλου, η επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συναντηθεί με τον κ. Ερντογάν και τον Πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου Ζουχτού Αρσλάν, ενώ και αυτή θα επισκεφθεί στρατόπεδο προσφύγων στο Κιλίς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα