Παράταση της τραπεζικής αργίας έως 13/7

Παράταση έως τις 13 Ιουλίου της τραπεζικής αργίας προβλέπει υπουργική απόφαση με την οποία παραμένει τα ημερήσιο όριο αναλήψεων των 60 ευρώ με κάρτα και επίσης δίνεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους χωρίς κάρτα και τους ανέργους να κάνουν ανάληψη επιπλέον 120 ευρώ από τα γκισέ των τραπεζών. Η δυνατότητα ανάληψης 120 ευρώ ισχύει και για τους συνταξιούχους από ασφαλιστικά ταμεία του εξωτερικού. Εν τω μεταξύ, μιλώντας στην ΕΡΤ, η πρόεδρος

της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη διαβεβαίωσε ότι έως το βράδυ της Δευτέρας θα υπάρχει επάρκεια χρημάτων στα ATM των τραπεζών.Πρόσθεσε ότι η κατάσταση σταδιακά θα ομαλοποιηθεί, θέτοντας ωστόσο ως προϋπόθεση την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές.

«Η ομαλοποίηση του τραπεζικού συστήματος θα γίνει σταδιακά και ανάλογα με τη ρευστότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα για την ασφάλεια των καταθέσεων, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε τώρα, αλλά ούτε και στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, σε συγχωνεύσεις τραπεζών στην Ελλάδα αναφέρεται το πρακτορείο Reuters. Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως ορισμένες μεγάλες ελληνικές τράπεζες μπορεί να αναγκαστούν να κλείσουν και να συγχωνευθούν, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του τομέα που θα ακολουθήσει μετά από μια διάσωση της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα