Επιμένουν στην πρόσληψη αρχαιοφυλάκων

Τέσσερις μήνες, μετά την κινηματογραφική κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, η παράνομη είσοδος Αυστραλέζας τουρίστριας, ξημερώματα στον αρχαιολογικό χώρο, φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της μη επαρκούς φύλαξης των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας, λόγω έλλειψης προσωπικού.

«όλα αυτά έχουν να κάνουν με τη μη πρόσληψη ικανού αριθμού αρχαιοφυλάκων, προκειμένου να φυλάσσεται σωστά ο χώρος και τη νύχτα», επισήμανε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Αρχαιοφυλάκων Γιάννης Μαυρικόπουλος, ο οποίος μίλησε

στον Αθήνα 9.84 και στην Βάνα Λυκομήτρου.

Το προσωπικό που θα προσληφθεί με τρίμηνες ή τετράμηνες συμβάσεις, καλύπτει πρόσκαιρες ανάγκες, είπε, ενώ τόνισε την ανάγκη, να γίνουν προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου 2.000 αρχαιοφύλακες, δεν επαρκούμε και θα πρέπει να γίνει μια αύξηση του αριθμού μας, τουλάχιστον κατά 50%», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Μαυρικόπουλος, όταν η νέα ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού ενημερωθεί, ο ίδιος θα επιδιώξει συνάντηση, προκειμένου να αιτηθεί εκ νέου την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των κενών θέσεων στη φύλαξη αρχαιολογικών χώρων και μουσείων.

Keywords
Τυχαία Θέματα