Επικοινωνία με Γ. Χουλιαράκη για κατευθύνσεις

Πολύτιμο χρόνο προσπαθεί να κερδίσει η κυβέρνηση, καθώς όπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια επανέλαβαν τις επεξεργασίες σε διάφορα θέματα, και ενώ απόψε έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθήνα 9.84, ο πρωθυπουργός νωρίτερα είχε επικοινωνία με τον επικεφαλής του συμβουλίου οικονομικών εμπειρογνωμόνων Γιώργο Χουλιαράκη στον οποίο έδωσε συγκεκριμένες κατευθύνσεις πάνω στα καίρια ζητήματα της διαπραγμάτευσης. Σύμφωνα με πηγές της

κυβέρνησης αύριο θα συνεδριάσει δια ζώσης το Brussels Group.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες δεν αποκλείεται την Πέμπτη τηλεδιάσκεψη των υφυπουργών οικονομικών ή εκπροσώπων των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, στις διαπραγματεύσεις έχει σημειωθεί μικρή σύγκλιση Ελλάδας- πιστωτών την ώρα που εξαντλείται ο χρόνος για την αποπληρωμή προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις αρχές Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ, το καίριο ζήτημα θέμα του ασφαλιστικού που παραμένει μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης δανειστών απασχόλησε το μεσημέρι σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθήνα θα επιμείνει στη θέση της να μην υπάρξει μείωση συντάξεων, να μην θιγούν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα, και να μην αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα