Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας για καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις ακόμη και σε πεδινές περιοχές.
Η κακοκαιρία θα πλήξει το απόγευμα τη Δυτική Ελλάδα για να επεκταθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας καθώς και τους ενισχυμένους ανέμους στα πελάγη, οι οποίοι
την Παρασκευή θα στραφούν σε βόρειους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας , ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Αναλυτικά, για αύριο προβλέπεται κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας. Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα προβλέπονται στη δυτική Ελλάδα, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο, την ήπειρο και τη δυτική στερεά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Την Παρασκευή με εξαίρεση το βόρειο Ιόνιο και την Ηπειρο όπου ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στην υπόλοιπη χώρα αλλά βαθμιαία θα παρουσιάσει ύφεση σε όλη τη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στη βόρεια χώρα.

Το Σάββατο αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας και στην υπόλοιπη χώρα.

Στην περιοχή της Αττικής ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν απόψε, κατά τη διάρκεια της νύχτας και την Πέμπτη. Από αύριο το βράδυ αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Keywords
Τυχαία Θέματα