Επικεφαλής στο Επικρατείας ο Θ. Φορτσάκης

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Φορτσάκης, ορίστηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ, όπως ανακοίνωσε απόψε, σε ομιλία του στη Ρόδο, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του με το φλέγον θέμα του τουρισμού, εγγυήθηκε ότι οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ

που ισχύουν για τα νησιά του Αιγαίου δεν θα καταργηθούν και αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα για τον τουρισμό και τα νησιά μας. Τόνισε επίσης μεταξύ άλλων ότι θα υπάρξει σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις μεταξύ άλλων.

«Από εδώ ήρθα να δώσω το μήνυμα της νίκης » είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, βέβαιος ότι το κόμμα του θα κερδίσει την εκλογική μάχη. Σε αυτές τις εκλογές δεν θα νικήσει μόνο η παράταξή μας, αλλά η Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο της ομιλίας του άσκησε επίσης δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις θέσεις του για την οικονομία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο και θα καταφέρει να πάρει πρόσθετη βοήθεια χρέους με πολύ χαμηλά επιτόκια και με σύντομο ορίζοντα εξόφλησης.

Άσκησε, επίσης, κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αναθεώρησης του Συντάγματος, για την οποία, όπως είπε, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου «ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην απατηλή και στην πραγματική ανάπτυξη», τονίζοντας ότι εμείς θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα και όχι μια Ελλάδα που θα χρωστάει και θα παρακαλάει.

Keywords
Τυχαία Θέματα