Επί τάπητος τα εργασιακά

Όλα ανοιχτά και σε αυτή τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, στη σκιά των διαφορετικών εκτιμήσεων των δύο πλευρών για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, που θα καθορίσει και τις απαιτήσεις των δανειστών.

Κυβερνητικοί κύκλοι βλέπουν πίσω από την κίνηση του ΔΝΤ να ανεβάζει στο δυσθεώρητο ποσό των 22 δισ. ευρώ την ανάγκη ενίσχυσης των ελληνικών τραπεζών, προσπάθεια των δανειστών να επιβάλουν

άλλο ένα πρόγραμμα προσαρμογής. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με αντικείμενο εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

Στο τραπέζι μπαίνουν ξανά οι ομαδικές απολύσεις, όπως και οι εργοδοτικές εισφορέςκαι η οικονομική κατάσταση των ταμείων, αλλά και το σχέδιο για την καθιέρωση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Τρόικα και κυβέρνηση χωρίζουν οι εκτιμήσεις για το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, που αποτελεί την αφετηρία για την όποια κατάληξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και ζητήματα που αφορούν την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ για την ενίσχυση της αγοράς και τη συγκράτηση των τιμών.

Οι ελεγκτές επιμένουν σε πλήρη απελευθέρωση των αγορών, ενώ η ελληνική πλευρά παρουσιάζει τις αντιπροτάσεις της.
Στην παρούσα φάση τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν θα βγουν στα σούπερ μάρκετ και θα παραμείνουν μόνο στα φαρμακεία, υπό την προϋπόθεση όμως ότι οι τιμές θα μειωθούν, διευκρίνισε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου, ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.

Keywords
Τυχαία Θέματα