Επί τάπητος ρευστότητα και ανεργία

Μέτρα καταπολέμησης της ανεργία κυρίως των νέων και ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας, με ειδικό βάρος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα εξετάσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διήμερη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε συμφωνία για τον επόμενο επταετή προϋπολογισμό της ΕΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.Πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό λιτότητας της ένωσης ύψους 960 δισ. ευρώ.

Η συμφωνία πρέπει

τώρα να εγκριθεί από μια αυξημένη πλειοψηφία των 754 βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπογράμμισε ο πρόεδρός του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Εν τω μεταξύ, την δημιουργία υπό αυστηρές προϋποθέσεις ενός ταμείου αλληλεγγύης για την Ευρωζώνη πρότεινε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, το οποίο, θα μπορούσε να λειτουργήσει εφόσον έχει προηγουμένως επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός της οικονομικής πολιτικής των 27.

Μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση του γερμανικού κοινοβουλίου πριν από τη Σύνοδο Κορυφής η Άγκελα Μέρκελ διευκρίνισε πάντως ότι αυτό το ταμείο δεν μπορεί να είναι άλλη μια πηγή χρηματοδότησης, αλλά θα πρέπει να ενισχύει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα