Επί τάπητος μισθοί - αποζημιώσεις

Το ύψος των μισθών, το κόστος των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης ή συνταξιοδότησης και ο χρόνος εργασίας, βρίσκονται σταθερά στις προτεραιότητες των δανειστών μας.Σύμφωνα με πληροφορίες, ενόψει της συνάντησης του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου εργασίας, έχει ζητηθεί από τα συναρμόδια υπουργεία, η εξέταση αυτών των θεμάτων τα οποία θα μπουν και στο μικροσκόπιο των υψηλόβαθμων στελεχών.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

να μεταβαίνει στο Βερολίνο όπου θα συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εκκρεμεί νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό το βάρος της άφιξης -την προσεχή Παρασκευή-του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τρόικας απο την έκθεση της οποίας περνά ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ αλλά και της επιμήκυνσης της δημοσιονομικής προσαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Ο πρωθυπουργός  έχει την Παρασκευή συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, που αναμένεται στην ΑΘήνα στο πλαίσιο κύκλου επαφών που ξεκινά με ευρωπαίους ηγέτες. Θα προηγηθούν συναντήσεις του κ. Ρόμπεϊ με τη Γερμανίδα καγκελάριο και το Γάλλο πρόεδρο, ενώ την επομένη της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Ρόμπεϊ θα συναντηθεί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι. 

Keywords
Τυχαία Θέματα