«Επί ποδός πολέμου» τα συνδικάτα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικών στελεχών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έξω από το υπουργείο Εργασίας, στην Οδό Σταδίου, στο πλαίσιο των αντιδράσεων απέναντι στο νέο πακέτο μέτρων. Οι συνδικαλιστές θα έχουν συνάντηση με στελέχη του υπουργείου προκειμένου να παρουσιάσουν τις ενστάσεις τους αλλά και τις θέσεις τους απέναντι στο οικονομικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται. Εν τω μεταξύ, στη ΓΑΔΑ

θα οδηγηθούν οι προσαχθέντες, εργαζόμενοι των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που νωρίτερα εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Άμυνας.
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, οι οποίοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου διαμαρτυρόμενοι για τις απολύσεις και τις οφειλές έξι μηνών, συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ οι οποίοι έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άνθρωποι.

Εν τω μεταξύ, κλειστή παραμένει και η οδός Αριστοτέλους έξω από το υπουργείο Υγείας λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας γιατρών και εργαζόμενων στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

«Το μέλλον του τόπου δεν παίζεται στο πεζοδρόμιο», δήλωσε από το βήμα της βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, λέγοντας ότι και ο ίδιος έχει κάθε ημέρα μία διαδήλωση έξω από το υπουργείο του και πολλές φορές εκστομίζεται μία απίστευτη χυδαιολογία, όπως ανέφερε. «Δεν μπορεί να καταλαμβάνονται γραφεία, να προπηλακίζονται υπουργοί και διοικητές και η Δημοκρατία να είναι παράλυτη» κατέληξε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η νομιμότητα θα εφαρμοστεί σε κάθε περίπτωση.
Το ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.30 μμ, στα Προπύλαια, ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά .

Την Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 6μμ, έξω από το ΥΠΟΙΚ.

Την ίδια ώρα, σε νέα γενική απεργία για τις 17 ή 18 Οκτωβρίου προσανατολίζονται τα συνδικάτα και οι οργανώσεις των εμπόρων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των ελευθέρων επαγγελματιών, μετά από κοινή σύσκεψη που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο.

Ωστόσο, σε κλάδους όπως η ΔΕΗ , τα ΜΜΜ και οι βενζινοπώλες φαίνεται να προκρίνεται η πραγματοποίηση 48 απεργιακής κινητοποίησης.

Διαβάστε την προηγούμενη είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα