Επετειακή προβολή

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνει αυτή την ώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης, στο θερινό κινηματογράφο «Λαΐς», την επετειακή προβολή του ιστορικού ντοκιμαντέρ ΣΜΥΡΝΗ: Η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922. Χορηγός είναι και ο ΑΘΗΝΑ 9,84. Η σκηνοθεσία ανήκει στη Μαρία Ηλιού, η ιστορική τεκμηρίωση στον Αλέξανδρο Κιτροέφ ενώ η παραγωγή είναι της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Πρωτέας.

Την προβολή

θα προλογίσουν οι:

Μαρία Ηλιού, σκηνοθέτης
Νίκος Κούνδουρος, σκηνοθέτης & Πρόεδρος Δ.Σ. Ταινιοθήκης της Ελλάδος
Νίκος Μπακουνάκης, δημοσιογράφος & Αν. Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου
Τάσος Σακελλαρόπουλος, ιστορικός-Μουσείο Μπενάκη

Τη συζήτηση συντονίζει η Μαρία Κομνηνού, Γεν. Γραμ. Δ.Σ. Ταινιοθήκης της Ελλάδος & Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών


Το ιστορικό ντοκιμαντέρ θα αρχίσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου 2012. Οι προβολές στην Ταινιοθήκη θα διαρκέσουν ως και τις 10 Οκτωβρίου 2012.


Συνεργαζόμενοι φορείς: ΠΡΩΤΕΑΣ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ, FULBRIGHT, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΤV 100

Χορηγοί της ταινίας: ΑRGYROS FOUNDATION, NICHOLAS J BOURAS & ANNA K BOURAS FOUNDATION, JAMES CHANOS, MARIANTHI FOUNDATION, ΙΔΡΥΜΑ ΜΠΟΔΟΣΑΚΗ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.
Με την ευγενική υποστήριξη:
ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Χορηγοί επικοινωνίας: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΡΤ-ΝΕΤ, ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΔΕYΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΝΕΤ 105,8, AΘΗΝΑ 9,84, LIFO, ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ, ΜΙΚRASIATIS.GR, CULTURE NOW, PROTAGON, ΕΛCULTURE, CLICK@LIFE, FORFREE, SEVEN ART, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΕΤ3, 102 FM, 9,58 FM, FM 100.

Χορηγός υπηρεσιών: ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα