Επέστρεψε η Ελληνίδα από το Νεπάλ

Χθες το απόγευμα επέστρεψε στην Ελλάδα η 26χρονη Κλειώ Ρουσσομουστακάκη η οποία ήταν «εγκλωβισμένη» στο Νεπάλ μετά τον φονικό σεισμό το περασμένο Σάββατο. Η 26χρονη Κρητικιά που έχει τελειώσει την Νομική, έφυγε στις 4 Απριλίου από την Κρήτη για να περάσει στο Νεπάλ τις διακοπές

του Πάσχα και προσέφερε εθελοντική εργασία καθώς δίδασκε σε παιδιά την Αγγλική γλώσσα, μαζί με έναν φίλο της.

«Ήταν μια σοκαριστική εμπειρία. Επικρατεί ένας χαμός στο Νεπάλ. Είδα δίπλα μου να καίνε πτώματα!!! Ήμασταν πολύ κοντά στο επίκεντρο. 'Κουνηθήκαμε' αρκετά. Από το χωριό προς το Κατμαντού είδαμε ολόκληρα κομμάτια γης. Ο κόσμος κοιμάται έξω, σε σκηνές, βρέχει λάσπη. Το φως πέφτει συνέχεια λόγω των καταστροφών στο ηλεκτρικό δίκτυο απο τον σεισμό. Επίσης υπάρχει έλλειψη και σε νερό απο τις καταστροφές » δήλωσε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στον Κώστα Κορέλλη η Ελληνίδα που επέστρεψε απο το Νεπάλ σε αποκλειστική εφ´ όλης της ύλης συνέντευξή της.

Η 25χρονη κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να βοηθήσει με όποιον τροπο τους κατοίκους του Νεπάλ που έχουν μείνει χωρίς στέγη, νερό φάρμακα και ηλεκτρικό.

Όπως είπε το κορίτσι τα συναισθήματά είναι ανάμεικτα. Στεναχωριέται που άφησε μια υπέροχη χώρα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή και θα ήθελε πολύ κάποια στιγμή να επιστρέψει.

Keywords
Τυχαία Θέματα