Επέστρεψε 17.000 $ στο υπ. Οικονομικών

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα επέστρεψε περίπου 17.000 δολάρια στο υπουργείο Οικονομικών για τα συχνά αεροπορικά ταξίδια που έκανε στο σπίτι του στην Καλιφόρνια--ταξίδια, τα οποία κοστίζουν στην κυβέρνηση περίπου 860.000 δολάρια επειδή υποχρεούται να μετακινείται με στρατιωτικά αεροσκάφη, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Πεντάγωνο.

Η πτήση του αεροσκάφους με το οποίο συνήθως ταξιδεύει ο Πανέτα κοστίζει περίπου 3.200 δολάρια την ώρα ή σχεδόν 32.000 δολάρια για την δεκάωρη πτήση μετ΄επιστροφής, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Το

κόστος ταξιδιών του Πανέτα είναι ένα ευαίσθητο θέμα καθώς ο υπουργός είναι υπεύθυνος για τις περικοπές ύψους 487 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό των αμυντικών δαπανών για την επόμενη δεκαετία όπως προβλέπεται από τον νόμο, ο οποίος ψηφίστηκε από το Κογκρέσσο τον περασμένο χρόνο και στοχεύει στον έλεγχο του ελλείμματος του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού.

Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο χρόνο ο Πανέτα έχει πραγματοποιήσει 27 ταξίδια στην Καλιφόρνια, συνήθως τα σαββατοκύριακα--περισσότερα από εκείνα που πραγματοποιούσαν για να μεταβούν στο σπίτι τους οι προκάτοχοί του Ρόμπερτ Γκέιτς και Ντόναλντ Ράμσφελντ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα