Επεισοδιακές εκλογές

Με επεισόδια σε διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διεξήχθησαν σήμερα οι φοιτητικές εκλογές. Άγνωστοι εισέβαλαν αργά το μεσημέρι στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, άρπαξαν μία κάλπη και την έκαψαν στην οδό Πατησίων. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και έξω από τη Νομική, στο Χημικό

και στο Μετσόβειο, όταν κουκουλοφόροι επιχείρησαν να εισβάλουν στα Ιδρύματα.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τέσσερις φοιτητές -σύμφωνα με την ΔΑΠ- τραυματίστηκαν απο συμπλοκή με κουκουλοφόρους. Τα περιστατικά καταδίκασε και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τα επεισόδια στο ΑΠΘ, η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδίκων Θεσσαλονίκης, Σύρμω Κακάλη, αφού ενημερώθηκε σχετικά από τις Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, έδωσε εντολή να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία και να γίνουν συλλήψεις όσων προκάλεσαν τα επεισόδια.

Να αναλάβει την ευθύνη της διαχείρισης καλεί την ακαδημαϊκή κοινότητα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης.

Σε ό,τι αφορά πάντως τα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται να διατηρεί το προβάδισμά της πανελλαδικά για 29η χρονιά, ενώ η συμμετοχή των φοιτητών κυμάνθηκε στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα, δηλαδή στο 60%, ή 100.000 φοιτητές περίπου.

Τη νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντωνης Σαμαράς τονίζοντας ότι αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση.
Πρόσθεσε ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα