ΕΟΤ: Αποκαλύφθηκε υπόθεση υπεξαίρεσης

Εντολή να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και να διεξαχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την υπόθεση της απόπειρας απάτης σε βάρος του ΕΟΤ, ύψους 147.000 ευρώ, έδωσε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιαννη.

Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένας πρώην ειδικός σύμβουλος του Οργανισμού. Σύμφωνα πάντως με τον νέο Γενικό Γραμματέα Πάνο Λειβαδά,

κανένας δημόσιος υπάλληλος, που να υπηρετεί στον ΕΟΤ, δεν βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε συλληφθέντες.

«Θέλουμε οι ένοχοι να οδηγηθούν στη φυλακή, αν το κρίνει αυτό ο δικαστής και θέλουμε να μην σπιλώνονται αδίκως αθώοι άνθρωποι. Αλλά για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να προσέχουμε να μην κάνουμε δηλώσεις, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε προσεχτικοί» δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Π. Λειβαδάς.

Τόνισε πως υπάρχει πόρισμα των ορκωτών λογιστών και προσέθεσε: «η έρευνα η αστυνομική και η εισαγγελική, μέχρι και αυτή τη στιγμή, δεν εντοπίζει ούτε έναν άνθρωπο του ΕΟΤ μπλεγμένο σε αυτή την υπόθεση».
Σημείωσε, ακόμη, πως η ΕΔΕ δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη υπόθεση και πως εξετάζεται αναφορικά με τις διαδικασίες αν υπήρξαν σφάλματα.

ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΖΗΤΕΙ Η ΔΗΜ.ΑΡ

Την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών όσο ψηλά κι αν φτάνουν απαιτεί η Δημοκρατική Αριστερά. «Είναι προφανές ότι υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος χρόνου. Η υπόθεση καταγράφει συνολικά τη νοοτροπία της διαχείρησης του κράτους και του δημοσίου χρήματος ως λάφυρο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: Α984 με πληροφορίες από το ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα