Εορταστικό κλίμα στο κέντρο της Αθήνας

Παραμονή πρωτοχρονιάς και η Αθήνα Γιορτάζει, τόσο στο κέντρο της όσο και στις γειτονιές της. Σε μια μαγική πλατεία για τα παιδιά μεταμορφώνεται από αυτή την ωρα έως τις 5 το απόγευμα η πλατεία Συντάγματος και περιμένει μικρούς και μεγάλους με πολλές εκπλήξεις. Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά, 11.30 το πρωί με 14.30 μετά το μεσημέρι, στις πλατείες Γκύζη, Καλλιγά, Αγίας Αικατερίνης,

Χελντράιχ, Εξαρχείων, Αγίου Ελευθερίου και Αθανασίου Διάκου.

Στην πλατεία Κοτζιά από τις 12.00 ξεκινά το φεστιβάλ κλασσικής μουσικής με το κουιντέτο Χαλκειων Μπρας, στις 14.00 τη σκυτάλη παίρνει το κουαρτέτο “Άθενς Στρινγκς”.  

Το βράδυ, η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα στις 22.45 στην πλατεία Ομονοίας. Με ήχους που αρμόζουν στην περίσταση η συναυλία θα μετατραπεί σε πομπή με την εμφάνιση 6 εντυπωσιακών ξυλοπόδαρων και στις 23.15 μουσικοί και ξυλοπόδαροι θα φθάσουν πεζή, στην πλατεία Κοτζιά.

Εκεί  θα ενώσουν τις μελωδίες τους με την Συμφωνική Ορχήστρα, τη Μεικτή Χορωδία, την Big Band και την Ελληνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Διακόσιοι μουσικοί επί σκηνής θα δώσουν φαντασμαγορική ώθηση στη βραδιά. Ο Αθήνα 984 θα συνδεθεί με την πλατεία Κοτζια για να μεταδώσει το εορταστικό πρόγραμμα.  

Αλλαγές στα δρομολόγια των ΜΜΜ. Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα αποσύρονται σταδιακά στα αμαξοστάσια από τις 22.00 το βράδυ. Την ίδια ώρα  θα σταματήσουν και τα δρομολόγια του ΤΡΑΜ. Κανονικά θα διεξάγονται τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Στο μετρό, ο τελευταίος συρμός από Αιγάλεω προς Δουκισσης Πλακεντίας θα αναχωρήσει στις  22.47 και στο τρένο ο τελευταίος συρμός από Ομόνοια προς Πειραιά θα αναχωρήσει στις 22.52.

Ανοιχτά έως τις 18.00 το απόγευμα τα εμπορικά καταστήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα