Εντός της ημέρας το νέο υπουργικό συμβούλιο

Σήμερα οι ανακοινώσεις του νέου κυβερνητικού σχήματος, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να ορκιστούν οι νέοι υπουργοί. Σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η κυβέρνηση δημιουργεί τέσσερα υπερ-υπουργεία. Το Εσωτερικών με πιθανότερο υπουργό τον Πάνο Σκουρλέτη, στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες των υπουργείων Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημόσιας Τάξης και Μακεδονίας Θράκης. Το Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το οποίο αναλαμβάνει ο Γιώργος Σταθάκης.

Το

υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο οποίο υπάγονται επίσης οι αρμοδιότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας όπου επικρατέστερος για να αναλάβει υπουργός είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Και το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο φέρεται να αναλαμβάνει ο Αριστείδης Μπαλτάς. Ρόλο συντονιστή του οικονομικού επιτελείου θα έχει ο Γιάννης Δραγασάκης.

Τα υπόλοιπα υπουργεία: Οικονομικών που αναλαμβάνει ο Γιάννης Βαρουφάκης, Εθνικής Άμυνας το οποίο είναι το χαρτοφυλάκιο που παίρνουν οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος, Εξωτερικών με πιθανότερο πρόσωπο να το αναλάβει τον Νίκο Κοτζιά, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που φαίνεται πως αναλαμβάνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με πιθανότερο τον Παναγιώτη Κουρουμπλή και το Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με επικρατέστερο τον Δημήτρη Στρατούλη.

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ στη Βουλή. «Όσοι αντέξαμε καταφέραμε να κερδίσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και να είμαστε ρυθμιστές και εγγυητές στη νέα πραγματικότητα. Σήμερα είναι μια διαφορετική ημέρα είμαστε πλέον στην κυβέρνηση», τόνισε ο Πάνος Καμμένος. «Το Σύνταγμα λειτουργεί και πάλι μετά από δυόμισι χρόνια καθώς ο πρώην πρωθυπουργός υποτίμησε τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και όπως είδαμε χθες αρνήθηκε ακόμα και να παραδώσει στο νέο πρωθυπουργό», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, καταλήγοντας: «Θα ξαναφέρουμε το χαμόγελο στους Έλληνες και τα παιδιά μας πίσω στην Ελλάδα». Νέα εκπρόσωπος του κόμματος είναι η βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα