Εντείνεται η αντιπαράθεση με το βλέμμα στην κάλπη

Κορυφώνεται η «μάχη της πλατείας» με το βλέμμα στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου. Κάλεσμα στους πολίτες «να δώσουν όχι δεύτερη, αλλά πρώτη ευκαιρία στην Αριστερά ν' αλλάξει την Ελλάδα», απηύθυνε από την Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας. Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε μιλώντας στο Euronews ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, καταλογίζοντας του ότι «υποσχέθηκε ανάπτυξη
και έφερε ύφεση, έδιωξε επενδύσεις και έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις». «Όχι» σε συνεργασίες με «δυνάμεις που θα εφαρμόζουν μνημόνια, λέει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Συμφωνία των πολιτικών αρχηγών ότι δε θα επαναληφθούν εκλογές για τα επόμενα τρία χρόνια, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης,

Δε ζητάμε δεύτερη ευκαιρία γιατί δε μας άφησαν να αξιοποιήσουμε τη πρώτη, τόνισε από την Πάτρα, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι «η αναμέτρηση της 20ής Σεπτέμβρη είναι το δεύτερο μεγάλο δημοψήφισμα για το αύριο του λαού και του τόπου».
Ζήτησε «όχι μόνον την πρωτιά, αλλά και καθαρή και μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ», ώστε όπως υπογράμμισε, «να υπάρχει ξεκάθαρη εντολή διακυβέρνησης και αλλαγής».
Ασκησε κριτική στον πρόεδρο της Ν.Δ. Τονίζοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης ζητάει τη ψήφο του λαού, κατεβαίνοντας στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο, το πρόγραμμα και τις δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά. Και όλοι γνωρίζουμε τις δεσμεύσεις και τα πεπραγμένα του.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε μιλώντας στο Euronews ο πρόεδρος της ΝΔ καταλογίζοντας του ότι "είπε ψέμματα, υποσχέθηκε ανάπτυξη και έφερε ύφεση, έδιωξε επενδύσεις και έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις". Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι "η συμφωνία είναι του Τσίπρα" και ότι η ΝΔ ψήφισε την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. Πρόσθεσε ότι εφόσον η επόμενη κυβέρνηση εφαρμόσει τις βασικές δεσμεύσεις της συμφωνίας όσον αφορά διαρθρωτικές αλλαγές και αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη τότε θα είναι σε θέση να ζητήσει την επανεξέταση των υφεσιακών προβλέψεων.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασιών με «δυνάμεις που θα εφαρμόζουν μνημόνια, όπως είπε, ο επικεφαλής της Λαικής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου. Χαρακτήρισε «δράμα για τη χώρα» η διακύβευση των εκλογών να είναι «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης»,σημειωοντας ότι «πρόκειται για δυο διεκδικητές της εξουσίας που φιλοδοξούν να είναι πρωθυπουργοί σε μνημονιακό προτεκτοράτο»

"Έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά τον ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη διακαναλική συνέντευξη του Ποταμιού.

Να μην δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που έφεραν το 3ο μνημόνιο γκρέμισαν ελπίδες και διέψευσαν προσδοκίες τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα
Τόνισε ότι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ για μια «δεύτερη ευκαιρία» θα είναι νέα παραίτηση από τη λαϊκή θέληση και δύναμη υπεράσπισης των λαϊκών αναγκών, πρόσθεσε ότι κανείς δεν πρέπει να επιστρέψει στην Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ και επεσημανε ότι κανένας δεν πρέπει να πάει στην ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

«Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα είναι η έκπληξη αυτών των εκλογών, τόνισε η Φωφη Γεννηματά από το Ηράκλειο. Τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή και τετραετίας και ζήτησε τη δύναμη του λαού για να είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταλύτης της συνεργασίας και εγγυητής της σταθερότητας.
Keywords
Τυχαία Θέματα