Ενταξιακές διαπραγματεύσεις Ουγγαρίας-ΠΓΔΜ

Την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση πριν την επίλυση του θέματος της ονομασίας υποστηρίζει ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της εξάμηνης ουγγρικής προεδρίας της ΕΕ την  Πέμπτη στις Βρυξέλλες, ο Β. Όρμπαν τόνισε ότι «σωστή στρατηγική» είναι να αρχίσουν οι ενταξιακές
διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ και στη συνέχεια να υπάρξει λύση «με το συγκεκριμένο κράτος μέλος» (σ.σ. Ελλάδα). Ο Ούγγρος πρωθυπουργός, αφού αναγνώρισε ότι το θέμα της έναρξης διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ είναι από τα πιο δύσκολα της προεδρίας, χαρακτήρισε το θέμα της ονομασίας ως «αδιανόητο παραλογισμό τον 21ο αιώνα». Σύμφωνα με τον Β. Όρμπαν, το να αναμένουμε την επίλυση της πολιτικής διένεξης γύρω από το όνομα για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την ΠΓΔΜ είναι «λανθασμένη και ατυχής στρατηγική».

Ο Β. Όρμπαν είπε ακόμη ότι, ως προεδρεύων του Συμβουλίου, καλείται να σκέφτεται κάθε φορά, ανάλογα με το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεται, το πώς θα αναφέρεται στη συγκεκριμένη χώρα, δηλαδή αν θα μιλάει για τη «Μακεδονία» ή για την «ΠΓΔΜ».
Keywords
Τυχαία Θέματα