Ένταση και προσωρινή διακοπή

Ένταση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια μετά την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Μετά την αμφισβήτηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για τη συνταγματικότητα ή μη με έγερση, ο πρόεδρος της Βουλής διέκοψε τη συζήτηση, λέγοντας ότι θα διεξαχθεί και γι'
αυτό το θέμα ονομαστική ψηφοφορία. Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, επεσήμανε ότι δεν μπορεί για ένα από τα πιο κρίσιμα νομοσχέδια που έχουν συζητηθεί στα χρονικά της Βουλής να ακολουθούνται διαδικασίες εξπρές.

Την ίδια ώρα, κορυφώνεται η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση αλλά και οι πολιτικές ζυμώσεις στο εσωτερικό των συγκυβερνώντων κομμάτων, προκειμένου να διασφαλιστεί η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου με τις οδυνηρές περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, φορολογικές επιβαρύνσεις και ανατροπές στα εργασιακά.

Η ψηφοφορία αναμένεται αργά το βράδυ.

Χθες το βράδυ το νομοσχέδιο εγκρίθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά πλειοψηφία με την στήριξη των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ να δηλώνει «παρών» και τα υπόλοιπα κόμματα να το καταψηφίζουν. 
Keywords
Τυχαία Θέματα