Συνελήφθη ο Δημήτρης Κοντομηνάς

Αργά το απόγευμα, κατόπιν εντολής του ανακριτή διαφθοράς Νικόλαου Ανδρεάδη, εκδόθηκε ένταλμα συλλήψεως για τον επιχειρηματια και καναλάρχη Δημήτρη Κοντομηνά, για τα αδικήματα απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για δάνεια από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι νοσηλευόμενος στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών και βρίσκεται

υπό φρούρηση, ενώ από πληροφορίες, αυτή την ώρα ο Εισαγγελέας πηγαίνει στο Ιατρικό κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης. Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι οι Άγγελος Φιλλιπίδης, Κλέων Παπαδόπουλος, (πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), ο επιχειρηματίας Γριβέας (άνθρωπος του Μητσοτάκη) και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Έλληνας, ο Χ. Σιγανός (πρωην στέλεχος του ΤΤ) και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος, βρίσκεται στο νοσοκομείο, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε την εκτέλεση του εντάλματος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φαίνεται να μην έχουν πρόβλημα τα δάνειά του κ. Κοντομηνά, γιατί έχουν εχέγγυα. Το πρόβλημα αφορά σε μια πιστωτική κάρτα μεταξύ του ΤΤ και εταιρείας του.

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στο πλαίσιο σχετικής έρευνας στη Δικαιοσύνη που βρίσκεται σε εξέλιξη, προχώρησε -σύμφωνα με πληροφορίες- στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Τα εντάλματα αφορούν γνωστούς επιχειρηματίες που έχουν λάβει δάνεια με επισφάλειες από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αλλά και τραπεζικών που άναψαν το πράσινο φως για τη χορήγηση αυτών των δανείων. Εντάλματα στρέφονται και κατά μελών της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κ.Πόπη Παπανδρέου, ερεύνησε υποθέσεις επισφαλών δανειοδοτήσεων από τις οποίες εκτιμάται ότι Ελληνικό Δημόσιο και τράπεζες ζημιώθηκαν με το ποσό των 500.000.000 ευρώ.

Πρόκειται για ακάλυπτα και χωρίς εξασφαλίσεις δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που δόθηκαν από το 2006 έως το 2011 συνολικού ύψους 200.000.000 ευρώ, αλλά και της υπόθεσης Καρούζου που αφορά σε πάνω από 10 τράπεζες για χαριστικά δάνεια άνω των 300.000.000 ευρώ.

Οι υποθέσεις αφορούν τουλάχιστον 20 επιχειρηματίες, οι περισσότεροι των οποίων έχουν ήδη απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα