Στην δημοσιότητα φωτογραφίες συνεργατών

Δώδεκα φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη, μεταξύ των οποίων τέσσερις που τον εμφανίζουν να περπατάει ήρεμος στην Αθήνα φορώντας σταυρωτά μαύρο τσαντάκι, και οχτώ από κάμερες ασφαλείας έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα η Αστυνομία μετά από εισαγγελική διάταξη. Στην δημοσιότητα δόθηκαν επίσης οχτώ φωτογραφίες και φωτογραφία ταυτότητας του συνεργού του Γιώργου Πετράκου, για τον οποίο εκδόθηκε την Παρασκευή ένταλμα συλλήψεως, ο οποίος εμφανίζεται να έχει συνεργαστεί και με τον Παλαιοκώστα στην απαγωγή

Μυλωνά γεγονός που σύμφωνα με την αστυνομία αποδεικνύει τις στενές σχέσεις της νεοτρομοκρατίας με τους κοινούς ποινικούς.Επίσης δόθηκαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες τεσσάρων αγνώστων μέχρι στιγμής συνεργατών του Μαζιώτη που έχουν καταγραφεί από καμέρες ασφαλείας στις ληστείες στις τράπεζες της Κλειτορίας και της Ακράτας στην Αχαΐα.

Αρνήθηκε ο Νίκος Μαζιώτης να καταθέσει στον ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός δηλώνοντας «επαναστάτης». Ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης ζήτησε τριήμερη προθεσμία για να ενημερωθεί για την δικογραφία, και ορίστηκε νέα επίσκεψη του τη Δευτέρα στη 1.30 το μεσημέρι ώστε να προσπαθήσει να λάβει νέα κατάθεση.

Ο Μαζιώτης ωστόσο, με γραπτή δήλωσή του, και παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών, ζήτησε να διακομιστεί στο νοσοκομείο κρατουμένων των φυλακών του Κορυδαλλού. Η διακομιδή του μπορεί να γίνει ενδεχομένως και εντός της ημέρας.

. Μεγάλης κλίμακας επιχείρηση διεξάγει από την Παρασκευή η αστυνομία στην Αττική, στη Φθιώτιδα καθώς και στο σπίτι της αδερφής της Ρούπα στην Καλαμάτα για τον εντοπισμό στοιχείων η ακόμα και ατόμων που συνδέονται με τον Νίκο Μαζιώτη. Τα ξημερώματα άντρες της αντιτρομοκρατικής πραγματοποίησαν έλεγχο σε σπίτι 30χρονου αντιεξουσιαστή όπου εντόπισαν τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι έρευνες συνεχίζονται και στο σπίτι της οδού Υψηλάντου στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με μαρτυρία γειτόνισσας του ζευγαριού, ο Μαζιώτης ήταν ξεκάθαρο ότι φορούσε περούκα για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του αλλά οι γείτονές του θεωρούσαν ότι τη φορούσε για λόγους υγείας. Και ο Μαζιωτης και η Ρούπα φαίνεται ότι είχαν κάνει ταξίδια στην Ισπανία, αλλά και την Κρήτη με πλαστά στοιχεία.

Στο μεταξύ άφαντος παραμένει ο στενός συνεργάτης του Μαζιώτη για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης ο οποίος εμπλέκεται και στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μυλωνά από τον Παλαιοκώστα , γεγονός που σύμφωνα με την αστυνομία αποδεικνύει της στενές διασυνδέσεις της νεοτρομοκρατίας με τους ποινικούς.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Μαρασλή από ομάδα ατόμων που έχει συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης στον Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα