«Ενωμένο μέτωπο από τους ηγέτες της G7»

Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εβδομάδα επείγουσας διπλωματίας για να απελευθερώσει κεφάλαια από το πρόγραμμα διάσωσης και να αποτρέψει ένα πιθανό default, καθώς οι ηγέτες παγκοσμίως πιέζουν για μια τελική επίλυση του αδιεξόδου. Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το Bloomberg, όταν ξεκινήσουν σήμερα οι συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές στις Βρυξέλλες,
ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα αντιμετωπίσει ένα ενωμένο μέτωπο από τους ηγέτες της G7 που ζητούν μια κίνηση για τον τερματισμό του αδιεξόδου και την αποτροπή του κινδύνου ευρύτερων οικονομικών αναταράξεων.

Ακόμη, ο πρόεδρος Obama εξέφρασε ανησυχίες για το αδιέξοδο στην ημερήσια διάταση της G7 την οποία φιλοξένησε η Angela Merkel στη Νότια Γερμανία την Κυριακή. Ο Καναδάς πρωθυπουργός Stephen Harper, "έδωσε έμφαση στη σημασία της αντιμετώπισης της ελληνικής κρίσης χρέους", σύμφωνα με ανακοινωθέν που εκδόθηκε από το γραφείο του.

"Υπήρξε ομοφωνία απόψεων στο δωμάτιο πως ήταν σημαντικό για την Ελλάδα και τους εταίρους της να προχωρήσει σε έναν δρόμο που να βασίζεται στις κρίσιμες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις" και να επιστρέφει στην ανάπτυξη, τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Josh Earnest.

Μια λύση στις διαπραγματεύσεις θα μπορούσε να επιτευχθεί πριν από τις 14 Ιουνίου και περαιτέρω συναντήσεις υψηλού επιπέδου εξαρτώνται από την πιθανότητα μιας συμφωνίας, δήλωσε Γάλλος κυβερνητικός αξιωματούχος που μίλησε σε δημοσιογράφους.

Η G7 ήρθε εν όψει μιας ακόμη εβδομάδας συνομιλιών στις Βρυξέλλες, καθώς οι εκπρόσωποι των θεσμών και η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζονται να συναντηθούν εκ νέου, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου. "Όλοι μας είχαμε την άποψη ότι βρίσκεται ακόμη πολλή δουλειά ακόμη. Θέλουμε να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά δεν είμαστε ακόμη εκεί", τόνισε η Merkel σε συνέντευξή της από τη Σύνοδο στην τηλεόραση ARD.

ΠΗΓΗ: capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα