Ενιαίοι κανόνες ταξινόμησης στα αυτοκίνητα

Χάρη στη θέσπιση ενιαίων κανόνων ταξινόμησης (έκδοση άδειας κυκλοφορίας) στην Ε.Ε., οι πολίτες θα μπορούν ευκολότερα και με μικρότερο κόστος, να παίρνουν μαζί το αυτοκίνητό τους, όταν μετακομίζουν σε άλλη χώρα τής Ευρώπης.

Η έκδοση νέων πινακίδων κυκλοφορίας για το αυτοκίνητο, όταν μετακομίζει κάποιος σε μια άλλη χώρα, μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρα διαδικασία και οι οδηγοί βρίσκονται, συνήθως, αντιμέτωποι με δαπανηρές και περίπλοκες διατυπώσεις. Το πρόβλημα αυτό είναι ένα από τα θέματα που απασχολούν περισσότερο τούς Ευρωπαίους, όταν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα τής Ε.Ε.

Για να δώσει λύση

στο πρόβλημα αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κοινούς κανόνες ταξινόμησης των οχημάτων, που μεταφέρονται μόνιμα από μια χώρα-μέλος τής Ε.Ε. σε άλλη. Με αυτόν τον τρόπο, οι διαδικασίες ταξινόμησης θα απλοποιηθούν, ενώ θα μειωθούν οι γραφειοκρατικές διατυπώσεις και τα σχετικά έξοδα.

Το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε αντικείμενο τής συζήτησης, που είχε το Διοικητικό Συμβούλιο τού Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστή Χατζηδάκη.

Συζητήθηκαν, επίσης, και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τού αυτοκινήτου. Ο πρόεδρος τού Συνδέσμου, Γ. Βασιλάκης, εκτός από την παρουσίαση των στοιχείων που αποτυπώνουν την πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δράσεις που πρέπει να αναλάβει η Πολιτεία, για τα θέματα οδικής ασφάλειας και σε ζητήματα που σχετίζονται με τις διαδικασίες ταξινόμησης, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν επιμέρους προβλήματα τού κλάδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα