Από σήμερα τα εκκαθαριστικά

Τα νέα ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ θα μπορούν να βλέπουν στο λογαριασμό τους στο Taxisnet σταδιακά από σήμερα οι φορολογούμενοι. Η πρώτη δόση του φόρου πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου.Η πρώτη δόση του φόρου πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου και οι περίπου 700.000 ιδιοκτήτες, που δικαιούνται διάφορες εκπτώσεις

και απαλλαγές θα πρέπει να περιμένουν για τη διόρθωση των στοιχείων τους.Τα διορθωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ αναγράφουν το ποσό της κάθε δόσης, από τις συνολικά έξι, βάσει της αρχικής εκκαθάρισης και την ημερομηνία καταβολής αυτών.

Διπλό όφελος θα έχουν όσοι πληρώσουν το φόρο με πλαστικό χρήμα καθώς οι τραπεζες προχώρησαν σε προσφορές 6,9 και 12 άτοκων δόσεων αλλά και σε επιμήκυνση της εξόφλησης έως και ενάμιση μήνα μετα την εντολή πληρωμής του φόρου.

Γενναία μείωση των αντικειμενικών αξιών θα καθησυχάσει τους ιδιοκτήτες που βρίσκονται σε απόγνωση αφού στα χαρτιά εμφανίζονται εκατομμυριούχοι, τόνισε στον Α984 στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο Τάσος Βάπας μέλος του ΔΣ της ΠΟΜΙΔΑ με αφορμή και τις εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ.

Και ο ΕΝΦΙΑ ωστόσο πάει δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου, μετά την προσφυγή πολιτών που υποστηρίζουν ότι ο φόρος υπολογίζεται με βάση πλασματικές αντικειμενικές αξίες χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εισοδηματική κατάσταση των φορολογουμένων. Σύντομα στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα πραγματοποιηθεί πιλοτική δίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα