Η αξιολόγηση επί τάπητος

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε το νέο τετ -α-τετ Σαμαρά- Βενιζέλου με αφορμή την ενδοκυβερνητική κόντρα ΠΑΣΟΚ και υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση στο δημόσιο σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι μετά τις διαστάσεις που έλαβε η κόντρα μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

O μεν υπουργός σημειώνει ότι ο νόμος για την

αξιολόγηση ψηφίστηκε και από τα δύο κυβερνητικά κόμματα, το δε ΠΑΣΟΚ τον καλεί να μην κουνά το δάχτυλο προς τη Χαριλάου Τρικούπη και τον εγκαλεί ότι προσπαθεί να υποστηρίξει «πεισματικά» το «παράλογο μέτρο της αρνητικής αξιολόγησης με προκαθορισμένη ποσόστωση 15%.

Την εκτίμηση ότι η συγκυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του δημόσιου τομέα και να δημιουργήσει μία δημόσια διοίκηση που θα απεμπλακεί από το πελατειακό κράτος, αλλά αντίθετα η αξιολόγηση που προωθεί είναι το όχημα για να αναπαραχθεί το πελατειακό κράτος, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με την ΑΔΕΔΥ.

«Κάποτε οι "Μαυρογιαλούροι" έταζαν προσλήψεις και ρουσφέτια για να ενταχθούν κάποιοι στον δημόσιο τομέα. Σήμερα, τάζουν ρουσφέτια για να μη βγουν κάποιοι από τον δημόσιο τομέα, ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Η επιμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή της ονομαζόμενης αξιολόγησης είναι επιμονή στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στη Δημόσια Διοίκηση και το αστικό κράτος», τονίζει το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα