Ενδεχόμενο ρήξης με δανειστές

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές και προσφυγής αν χρειαστεί στον ελληνικό λαό, ο Υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στη «Στάση των 2» και αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τα αποθεματικά των νοσοκομείων, λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα, αν και στο ερώτημα κατά πόσο μπορεί κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθούν και αυτά, η απάντηση ήταν «θα δούμε...»

Μεταξύ

άλλων, είπε:

* Για το άτυπο συμβούλιο υπουργών Υγείας για το μεταναστευτικό:

«Το θέμα δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη. Εμείς το προκαλέσαμε. Συνηγόρησε η Ιταλία, η Κύπρος και η Μάλτα και κατορθώσαμε, θέτοντάς το την προηγούμενη ημέρα, να συζητηθεί... Το θέμα ήταν ο αλκοολισμός. Θέλω να σας πω ότι οι υπόλοιποι, εκτός από δύο - τρεις αντιπροσώπους, συνέχιζαν να τοποθετούνται για τον αλκοολισμό, χωρίς να κάνουν ούτε μια αναφορά στο μεταναστευτικό».

Και πρόσθεσε: «Ενδεικτικό του πώς σκέφτονται είναι και τα δέκα σημεία. Σε αυτά δεν υπάρχει καμία αναφορά στα θέματα υγείας αυτών των ανθρώπων. Αυτοί οι άνθρωποι, οι κατατρεγμένοι, έρχονται από υγειονομικά συστήματα μηδενικού επιπέδου. Θέλουν φροντίδα. Φτάνουν λοιπόν και σε συστήματα που είναι υπό κατάρρευση... Έκανα μια πρόταση στην κυβέρνηση και εκεί, αν και δεν βλέπω ότι πολλοί θα το δεχτούν εύκολα. Αυτό το βάρος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, των ίδιων των ανθρώπων, όχι το κόστος, σε ποσοστά να μοιραστούν αυτοί οι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη...».

Δημοσιογράφος: Εκπέμπεται μια ανησυχία με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και από τον χώρο της Υγείας...

Π. Κουρουμπλής: «Στα νοσοκομεία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και καμία επίπτωση από αυτή την διαδικασία. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία μεταφορά χρημάτων στην τράπεζα της Ελλάδας. Αν, παρ' ελπίδα, χρειαστεί η χώρα, θα πρέπει να το δούμε στην βάση αυτή...
Αυτό που σήμερα κάνει η κυβέρνηση δεν έχει ξανασυμβεί. Αυτή η δοκιμασία που υφίσταται το σύστημα στην Ευρώπη με την στάση της Ελλάδας δεν έχει ξανασυμβεί. Ή που η Ευρώπη θα πάρει τα πάνω της και θα αλλάξει ρότα προς μια κατεύθυνση, όπου θα νιώθουμε όλοι Ευρωπαίοι πολίτες σε μια κοινωνία αλληλεγγύης ή εγώ αναγκάστηκα στο τέλος να τους πω, ότι οφείλετε να γνωρίζετε τουλάχιστον ότι πριν καταστεί γερμανική υπόθεση η λέξη Ευρώπη ήταν ελληνική».

* Για ενδεχόμενο ρήξης:

«Όλα είναι ανοιχτά, από τη στιγμή που δεν έχει καταλήξει η συζήτηση. Η Ελλάδα μέχρι το 2020 πρέπει να πληρώσει πάνω από 50 - 60 δισ. Από πού θα τα πληρώσει; Μόνο από το να κοπούν οι συντάξεις. Η πίεση που ασκείται αυτό υποκρύπτει. Από τα 19 δισ., που είναι οι συντάξεις, πρέπει να πάνε στα 10 δισ. Αλλιώς, από πού θα βρεθούν;».

* Για ενδεχόμενο δημοψηφίσματος:

«Τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πάνω σε αυτό το θέμα. Ο πρωθυπουργός το χειρίζεται με πολύ σωφροσύνη και προσοχή. Από εκεί και πέρα, μπαίνουν κρίσιμα ζητήματα, για τα οποία μπορεί να κληθεί, ενδεχομένως, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Δημοκρατία έχουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα