«Ένας χρόνος σε μία λέξη: Grexit»

«Ένας χρόνος σε μία λέξη: Grexit», τιτλοφορείται ένα άρθρο-σχόλιο του Ραλφ Άτκινς στους Financial Times, το οποίο αναφέρεται στο «εφιαλτικό σενάριο που αντιμετώπισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά το μεγαλύτερο μέρος του 2012».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η λέξη «Grexit» είναι πλέον ένας αρκετά δημοφιλής νεολογισμός, που στο Google οδηγεί σε 1,2 εκατομμύρια αποτελέσματα. Τονίζεται ακόμα ότι, παρά τις τελευταίες εξελίξεις, η πρόσφατη

δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στους Financial Times ότι το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ δεν έχει αποκλειστεί ακόμα, αλλά και η έκθεση της Citibank που κάνει λόγο για 60% πιθανότητες «Grexit» μέσα στους επόμενους 18 μήνες, δείχνουν ότι η λέξη αυτή δε θα εξαφανιστεί από το λεξιλόγιό μας ούτε το 2013.

«Η λέξη Grexit θα συνεχίζει να γρατζουνάει τα αυτιά των φρουρών της Ευρωζώνης», σχολιάζει κλείνοντας το άρθρο ο Ραλφ Άτκινς. Προσθέτει, πάντως, ότι ένα «καυτό» θέμα για το 2013 θα είναι η λεγόμενη «Brexit», δηλαδή η πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα