Έναρξη με κινητοποιήσεις

Σε αναβρασμό όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης που σχηματίζουν μέτωπο και προσανατολίζονται σε γενικευμένες κινητοποιήσεις κατά της διαθεσιμότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων. Μετά την επικύρωση της απόφασης για πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα σε γυμνάσια και λύκεια, η ΟΛΜΕ συναντάται σήμερα με τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, με στόχο τον συντονισμό της
δράσης τους. Οι δάσκαλοι την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουν για κινητοποιήσεις ενώ και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί λειτουργοί προσανατολίζονται σε απεργίες. Λουκέτα και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εν μέσω εγγραφών και εξεταστικής. Κλειστά είναι σήμερα τα ΤΕΙ, όπως αποφάσισαν οι πρόεδροι των Ιδρυμάτων, ενώ αναστέλλουν τη λειτουργία τους για αυτή την εβδομάδα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Παράλληλα, διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Μακεδονία ανακοίνωσαν δυο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα.

Μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού κατεβαίνουν και στο δρόμο. Συγκέντρωση στα Προπύλαια πραγματοποιεί η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της και πορεία στο Σύνταγμα οργανώνει στις 6.30 το απόγευμα η ΟΛΜΕ και στις 7.00μμ το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο, καθώς οι αλλαγές που επιφέρει θα ισχύσουν από τη φετινή χρονιά.

Στις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, με νομοτεχνική ρύθμιση ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αφαιρεί το μάθημα των Θρησκευτικών από την Γ' τάξη των Επαγγελματικών Λυκείων.

Αίτημα για διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας επί της αρχής του νομοσχεδίου κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Keywords
Τυχαία Θέματα