Αυλαία για το νέο κόμμα

Ο πρώην Πρωθυπουργός αναμένεται σήμερα να καταθέσει στο Πρωτοδικείο το όνομα και τα σύμβολα του νέου πολιτικού φορέα, τα οποία θα παρουσιάσει με την Ιδρυτική Διακήρυξή του αύριο, σε εκδήλωση.

Η Χαριλάου Τρικούπη περιμένει το «νεοσσό» κόμμα με το δάχτυλο στη σκανδάλη, ομοίως και οι «όμοροί» του πολιτικοί σχηματισμοί, που δημοσκοπικά κινδυνεύουν με διαρροές ψηφοφόρων. Ήτοι, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι.

Επιτελάρχες του Γιώργου Παπανδρέου,
οι οποίοι θα ενταχθούν ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του κόμματος είναι οι νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραίτης και Φίλιππος Σαχινίδης, ο Δημήτρης Ρέππας καθώς και οι πρώην υπουργοί, στενοί συνεργάτες του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργος Πεταλωτής και Σωκράτης Ξυνίδης.

Κεντρικό ρόλο στις «ζυμώσεις» έχει ο Φίλιππος Πετσάλνικος, εκ των «λοχαγών» του κ. Παπανδρέου, ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, αντέδρασε έντονα στις εκκλήσεις των κορυφαίων του ΠΑΣΟΚ προς τον πρώην πρόεδρό τους: « Γιώργο, μην κάνεις κόμμα», αποδίδοντάς τις σε «προσωπικές αγωνίες σχετικά με το πολιτικό τους μέλλον».

Σύμφωνα με συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, το όνομα του κόμματος θα παραπέμπει ευθέως στον τίτλο «ΠΑΣΟΚ». Θεωρείται βέβαιον ως εκ τούτου πως θα περιλαμβάνει τους όρους «αλλαγή» και «σοσιαλισμός».

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων του νέου κόμματος έχει αρχίσει από τον προηγούμενο μήνα, ως εκ τούτου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, με δεξαμενή στελεχών, κυριώτατα όσους συστρατεύτηκαν με τον κ. Παπανδρέου, το 2009. Πρώην Βουλευτές που δεν εξελέγησαν το 2012, όπως ο Ν. Τσώνης, θα παραβρίσκονται στα ψηφοδέλτια του κόμματος αλλά θα δοθεί, κατά πληροφορίες και …τόπος στα νιάτα.

Όπερ σημαίνει το επιτελείο του πρώην Πρωθυπουργού κατέληξε στο συμπέρασμα πως θα πρέπει να προβληθεί το «νέο αίμα» κομματικών στελεχών για να δοθεί πιο πειστικά η εικόνα του… σαλπίσματος μιας καινούργιας αρχής.

Στο επιτελείο του νέου φορέα, πνέει πάντως άνεμος αισιοδοξίας. Στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου οι οποίοι έχουν εικόνα των δημοσκοπικών ευρημάτων από σφυγμομετρήσεις που παραγγέλθηκαν για ιδία χρήση και έφτασαν στα χέρια τους τις τελευταίες 48 ώρες, μιλούν για ποσοστά άκρως ικανοποιητικά. Κατά τις ίδιες πηγές, το νέο κόμμα αναμένεται να είναι η «έκπληξη» των εκλογών διεκδικώντας ακόμη και την… τρίτη θέση.

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα