Εν αναμονή της νέας κυβέρνησης

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Στην Κουμουνδούρου είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τους κκ Ευ Τσακαλώτο, Γ. Χουλιαράκη και Γ. Δραγασάκη, η οποία "αποκαλύπτει" ουσιαστικά και τα καίρια πρόσωπα που θα απαρτίζουν το οικονομικό επιτελείο της νέας κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Οικονομικών θα είναι εκ νέου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ "επόπτης" του οικονομικού επιτελείου θα τεθεί ο Γ. Δραγασάκης.

Ο κ. Χουλιαράκης αναμένεται να είναι αναπληρωτής υπουργός οικονομικών.

Και ο Τρύφων Αλεξιάδης αναμένεται να εγκολπωθεί στο οικονομικό επιτελείο, ως αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τα κρατικά έσοδα.

Στο μεταξύ, νέα πόστα προκύπτουν και από το lifting που έκανε ο Α. Τσίπρας σε υπουργεία.

Ειδικότερα, o Γ. Σταθάκης αναμένεται να επανέλθει στο υπουργείο Οικονομίας, ενώ στο Υποδομών, το πιθανότερο είναι να τοποθετηθεί ο Χ. Σπίρτζης.

Για το υπουργείο Ναυτιλίας, ο κ. Καμμένος εισηγήθηκε τον Χρήστο Ζώη και μένει να φανεί εάν θα γίνει δεκτή η εισήγησή του ή εάν θα επαληθευτούν οι φήμες που φέρουν τον κ. Δρίτσα να επιστρέφει στο πόστο του.

Προς το Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται πως θα πορευτεί ο Βαγγέλης Αποστόλου.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του Α. Τσίπρα να περάσει τις αρμοδιότητες "καταπολέμησης διαφθοράς" στο υπουργείο Δικαιοσύνης καθώς ο μέχρι τώρα αρμόδιος ήταν ο Π. Νικολούδης, στο έργο του οποίου η προηγούμενη κυβέρνηση Τσίπρα- ΑΝΕΛ, είχε ποντάρει ουκ ολίγα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πάντως, ο Ν. Παρασκευόπουλος, αναμένεται να επιστρέψει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Βέβαιη θεωρείται η αλλαγή φρουράς στα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, καθώς ο πρώην ΥΠΕΣ αναμένεται να μετακινηθεί στην προεδρία της Βουλής.

Στο υπουργείο Παιδείας ακούγεται ότι θα τοποθετηθεί ο Νίκος Φίλης ενώ ο Αριστείδης Μπαλτάς στο υπουργείο Πολιτισμού.

Ούτε ο Γ. Πανούσης φέρεται να επανέρχεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς κατά πληροφορίες αποτελεί "κόκκινο" πανί για τους "53" του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταναστευτικής πολιτικής, θα μείνει - όπως έγινε γνωστό ήδη από χθες- ο υπηρεσιακός υπουργός Γ. Μουζάλας.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ ( ο οποίος εισέπραξε ηχηρό "όχι" από τον Α. Τσίπρα για την τοποθέτηση του Τ. Κουικ στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) θα αναλάβει και πάλι το Εθνικής Αμύνης.

Κυβερνητική εκπρόσωπος θα παραμείνει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η Όλγα Γεροβασίλη.

Πηγή: Capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα