Ενώπιον του ανακριτή ο Χρήστος Παππάς

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκε πριν από λίγο προκειμένου να απολογηθεί ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος δήλωσε προκλητικά πως η Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Την ίδια ώρα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αναμένεται να πάρει το δρόμο των φυλακών Κορυδαλλού. Τον ίδιο δρόμο θα πάρουν ο πυρηνάρχης

της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος ύστερα από τη νυχτερινή απολογία του στον ανακριτή, ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός και η ανθυπαστυνόμος της ασφάλειας Πειραιά που εμπλέκεται στην παράνομη δράση της οργάνωσης. Στα δικαστήρια, ενώπιον του εισαγγελέα, είναι αυτή την ώρα και η Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, η οποία συνελήφθη. Η 50χρονη, που είχε γίνει γνωστή εμφανιζόμενη ως αγανακτισμένη της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, είναι ήδη υπόδικη για υπόθεση μαχαιρώματος αλλοδαπού το 2011, ενώ στο σπίτι της βρέθηκε υλικό της Χρυσής Αυγής, κροτίδες, διευθύνσεις αλλοδαπών, αλλά και βιβλιάριο καταθέσεων με 145.000 ευρώ.

Στην αστυνομία, εν τω μεταξύ, παραδόθηκε η σύζυγος του ατόμου που είχε ειδοποιήσει μέσα από την καφετέρια της Αμφιάλης τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Εναντίον της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης. Όσο για τον σύζυγό της, εξακολουθεί να καταζητείται. Σε λίγη ώρα αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Άδικη και αντισυνταγματικήη προφυλάκιση Μιχαλολιάκου λέει η Χρυσή Αυγή κάνοντας λόγο για άθλια σκευωρία αφού το τηλεφώνημα από την Αμφιάλη έγινε στα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης και όχι στον αριθμό του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Το κατηγορητήριο όσον αφορά τον Νίκο Μιχαλολιάκο αναφέρει πως συντόνιζε και γνώριζε την έκνομη δράση της οργάνωσης καθώς όλες οι επιθέσεις ήταν προγραμματισμένες, ενώ ρόλο στην απόφαση προφυλάκισής του φαίνεται πως διαδραμάτισαν τα όσα είπε στον ανακριτή ο Πατέλης για τα τηλεφωνήματα το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί τώρα να «αποκηρύξει» τον Γιώργο Ρουπακιά. «Πήγε με το πρόσωπο ακάλυπτο για να σκοτώσει, να τον συλλάβουν και να υπάρξει όφελος για το σύστημα», δήλωσε στο Al Jazeera ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Μιχάλης Αρβανίτης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Αντιφατική εξέλιξη χαρακτήρισε την απόφαση για μη προφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο γραμματέας της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης. Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη δήλωσε ότι αισθάνεται ταπεινωμένος, ενώ τόνισε ότι δεν μπορεί να χρηματοδοτούνται από την πολιτεία οι εχθροί της Δημοκρατίας.

Οι προδικασίες κρατούν καιρό και δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα, καθώς δεν μπορεί να είμαστε ακριβείς χωρίς να έχουμε όλη την εικόνα της δικογραφίας, τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τον Τάκη Καμπύλη για την αποφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ο Συμπαραστάτης του Δημότη, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Την ίδια ώρα αίσθηση εξακολουθεί να προκαλεί η διαρροή μέσω της δικογραφίας, των στοιχείων του ενός από τους προστατευόμενους μάρτυρες, δημιουργώντας ερωτήματα για το αν αυτό το γεγονός θα αποτρέψει άλλους ανθρώπους που θέλουν να καταθέσουν ανωνύμως. Στην Ελλάδα η προστασία μαρτύρων είναι προβληματική. Υπάρχει αδυναμία στο σύστημα τόσο της ΕΛΑΣ όσο και της δικαιοσύνης, τόνισε στον Αθήνα 984 και τον Τάκη Καμπύλη η εγκληματολόγος και καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, Σοφία Βιδάλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα