Εν αναμονή της απάντησης της Κομισιόν

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος αναμένεται να ενημερώσει για την πορεία της διαπραγμάτευσης και τις προσθήκες στην ελληνική πρόταση που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση στους δανειστές.Απάντηση από την Κομισιόν αναμένει, σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή, η Αθήνα. Πριν από λίγο εξάλλου σε νέα
δήλωση του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την ελληνική πρόταση και άλλοι αξιωματούχοι της ΕΕ "δεν ομιλούν εκ μέρους" της Επιτροπής. Αφορμή, πληροφορία την οποία μετέδωσε νωρίτερα το Ρόιτερς σύμφωνα με την οποία τρεις αξιωματούχοι της ΕΕ, τους οποίους δεν κατονόμασε, δήλωσαν πως η νέα πρόταση, που υπέβαλε σήμερα η Ελλάδα στους θεσμούς, δεν είναι επαρκής για να συναφθεί μια συμφωνία.

Εν τω μεταξύ , ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε, νωρίτερα ότι η ελληνική κυβέρνηση "υποτιμά την πολυπλοκότητα" του ζητήματος του χρέους και ότι είναι ανάγκη να "εκσυγχρονιστεί" το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας.

Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με κοινοποίηση προς τον υπουργό Εργασίας, Πάνο Σκουρλέτη και αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρη Στρατούλη αλλά και προς τον γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρο Σαγιά, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την άμεση κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων.

Οι 22 βουλευτές ζητούν, μεταξύ άλλων, να γίνει επαναφορά τόσο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όσο και του κατώτατου μισθού αλλά και να μην εφαρμοστούν οι υπάρχουσες μνημονιακές διατάξεις, οι οποίες προβλέπουν νέο «ψαλίδισμα» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα