Εν αναμονή αποφάσεων

Χρηματοδότηση με το σταγονόμετρο προς την Αθήνα, εν μέσω της συνέχισης των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, που προμηνύει νέα 24ωρα αγωνίας. Oριακή αύξηση κατά 500 εκ. ευρώ της έκτακτης ρευστότητας από τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες αποφάσισε η ΕΚΤ. Αγωνία στην Αθήνα

εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ για τη δυνατότητα να αντλήσει περισσότερη ρευστότητα από τα έντοκα γραμμάτια. Εν όψει της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ, στο χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2003 διαμορφώνεται σήμερα η ισοτιμία ευρώ -δολαρίου κινούμενη στο 1,10 δολάριο. Ο Μάριο Ντράγκι θα παρουσιάσει το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, το οποίο προβλέπει αγορές, κρατικών και μη, ομολόγων, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, χωρίς συμφωνία για τις έξι μεταρρυθμιστικές προτάσεις της κυβέρνησης και σε κακό κλίμα, ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Euroworking Group, ωστόσο έως το Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται νέα συνεδρίαση των τεχνοκρατών.

Δεν υφίσταται σε αυτή τη φάση θέμα έγκρισης ή απόρριψης ελληνικής δέσμης προτάσεων για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, διαβεβαίωναν σήμερα στις Βρυξέλλες πηγές της ευρωζώνης. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι οι συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών συνεχίζονται και άφηναν να εννοηθεί ότι η Ευρωζώνη αναμένει τις ολοκληρωμένες ελληνικές προτάσεις. Κοινοτικές πηγές αναφέρουν ότι ζητούνται διευκρινήσεις και αναλυτικότερη κοστολόγηση των μεταρρυθμίσεων ενώ από τις ελληνικές προτάσεις απουσιάζουν σημαντικά κεφάλαια της «Λίστας Βαρουφάκη» όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις και οι τράπεζες.

Πάντως το υπουργείο οικονομικών με ανακοίνωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στο χθεσινό euroworking group συζητήθηκε το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων και χαρακτηρίζει εκτός πραγματικότητας τις αναφορές περί έλευσης κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα. Την ίδια ώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει πως έχουμε εναλλακτικό σχέδιο αν δεν εκταμιευθεί η δόση του Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα