Ελβετία: Στρατός στην υπηρεσία των αγελάδων

Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι ιδιαίτερα συχνές σε βουνά όπως αυτά της Ελβετίας, με τον καυτό ήλιο των τελευταίων ημερών να δυσκολεύει την ζωή ανθρώπων και... ζώων στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Και ενώ οι αγελάδες φαίνονταν να υποφέρουν περισσότερο, βρήκαν έναν απρόσμενο σύμμαχο: τον ελβετικό στρατό.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν, έχοντας λάβει εντολή να τροφοδοτούν με πόσιμο νερό τις αγελάδες στο δυτικό άκρο της χώρας, το οποίο και έπληξαν οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με το Associated Press,

το οποίο επικαλείται τον εκπρόσωπο του στρατού Ερς Μίλερ, περίπου 60 οπλίτες θα αναλάβουν να κατασκευάσουν οκτώ μικρές τεχνητές λίμνες, για να υπάρχει άφθονο πόσιμο νερό για τις αγελάδες.

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος την Τρίτη, ελικόπτερα Super Puma θα μεταφέρουν νερό στους βοσκότοπους από κοντινές λίμνες.

Όπως μεταδίδει το NBC News, ήδη έχουν μεταφερθεί 90.000 λίτρα νερού στο καντούνι του Βάουντ, όπου ζουν περίπου 20.000 αγελάδες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

«Λόγω της μείωσης των βροχοπτώσεων τις τελευταίες τέσσερις - πέντε εβδομάδες, η στάθμη του νερού σε ποτάμια και υδροφόρους ορίζοντες έχει μειωθεί σημαντικά» ανέφερε ο κ. Μίλερ, ο οποίος τόνισε ότι συνολικά αναμένεται να μεταφερθούν έξι εκατομμύρια λίτρα νερού.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο στρατός κινητοποιείται για να... δροσίσει τα ζώα, καθώς κάτι ανάλογο είχε πραγματοποιηθεί και κατά τη διάρκεια του καύσωνα που έπληξε τη χώρα το 2003.

Keywords
Τυχαία Θέματα