«Ελλειμματικό αλλά αναγκαίο το μνημόνιο»

Ενδεχόμενη αποτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου θα οδηγήσει σε κατάρρευση τη χώρας, εκτιμά η υπουργός Παιδείας, ’ννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

Η κ. Διαμαντοπούλου επισημαίνει πως «όποιος τραβήξει το καλώδιο της κυβέρνησης, θα σταματήσει το μηχάνημα αναπνοής της χώρας», ενώ χαρακτηρίζει «ελλειμματικό» το Μνημόνιο.

«Είναι πλέον σαφές ότι το Μνημόνιο
αποδείχθηκε ελλειμματικό και η εκτέλεσή του δύσκολη και χωρίς τα αποτελέσματα στα οποία ελπίζαμε».

Σημειώνει, ωστόσο, πως η υπογραφή του ήταν αναγκαία γιατί την εποχή εκείνη η μη υπογραφή του θα σήμαινε και «ναι» στη διακοπή πληρωμών.

Η υπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ ζητά την κάθοδο του κόμματος στις επόμενες εκλογές με νέο πρόεδρο, ο οποίος μάλιστα θα αναδειχθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και πριν τις εθνικές εκλογές, έτσι ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να διαμορφώσει το πρόγραμμά του και να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, που θα πρέπει να γίνουν για την ανάκαμψη του κόμματος.

Εκτιμά πως στην κοινωνία υπάρχουν εκείνες οι δυνάμεις, που θα μπορούν να συμβάλλουν στην αναγέννηση, ασκεί, όμως, και κριτική στο πολιτικό σύστημα, το οποίο «δεν ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις προκλήσεις των καιρών».

Σε ό,τι αφορά τα θέματα του υπουργείου της, η κ. Διαμαντοπούλου τονίζει πως το ζητούμενο είναι η ουσιαστική αναδιοργάνωση των ΑΕΙ και εκτιμά πως όλα θα πρέπει να έχουν οκοκληρωθεί στους επόμενους 20 μήνες και πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2013-2014.
Keywords
Τυχαία Θέματα