Έλεγχοι στα κέντρα κράτησης

Τον έλεγχο των διαδικασιών τροφοδοσίας των κέντρων κράτησης της ΕΛ.ΑΣ, διέταξε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Πανούσης μετά από δημοσιεύματα σχετικά με το κρυφό κόστος της κράτησης των μεταναστών.

Παράλληλα θα διερευνηθούν και οι δίοδοι προώθησης μεταναστών από τα σύνορα στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και οι μηχανισμοί και η διαφάνεια που έχει ακολουθηθεί στη διαδικασία του επαναπατρισμού τους.

Παράλληλα ο κ. Πανούσης εξήγγειλε ότι οι πρόσφατες κρίσεις στο σώμα της ΕΛ.ΑΣ

έγιναν με πλήρη διαφάνεια και χωρίς προειλημμένες αποφάσεις, ανέδειξαν όμως την ανάγκη βελτίωσης της διαδικασίας. Για το λόγο αυτό αναμένεται να ζητηθούν οι προτάσεις των συνδικαλιστικών ενώσεων και αφού αξιολογηθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός προτείνειδύο ρυθμίσεις, αφενός να καθιερωθεί ένα σύστημα ετήσιας αξιολόγησης με αντικειμενικά κριτήρια και αφετέρου να αιτιολογούνται τόσο οι προαγωγές όσο και οι αποστρατείες.

Επίσης για τη διενέργεια των ΕΔΕ ο υπουργός αναφέρει ότι πρέπει να ακολουθούνται κάποιες αρχές όπως το να μη διεξάγονται από αξιωματικούς του ιδίου τμήματος στο οποίο ανήκουν οι εμπλεκόμενοι, να διεξάγονται απο αξιωματικούς ανώτερου βαθμού και με βάση το τεκμήριο της αθωότητας και οι περιπτώσεις όπου θα επιβάλλεται η διαθεσιμότητα να είναι περιοριστικώς αναφερόμενες.

Keywords
Τυχαία Θέματα