Προσλήψεις στην υγεία

Την πρόσληψη 2.800 γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών εργαζομένων στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και την Ψυχική Υγεία, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης. Επιπλέον, θα καλυφθούν 200 θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, οι οποίες θα είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί άμεσα μέσω ΑΣΕΠ (οι νοσηλευτές και το παραϊατρικό προσωπικό) και από διαγωνισμούς που

διεξάγουν τα ίδια τα νοσοκομεία για τις ιατρικές ειδικότητες.

Παράλληλα, ο κύριος Βορίδης σημείωσε ότι η ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών θα ξεκινήσει από τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, εξαιτίας γραφειοκρατικών ζητημάτων για τη συνταγογράφηση φαρμάκων.

Δεν είναι στην ατζέντα του υπουργείου θέμα ωραρίου των φαρμακείων, δηλώνει στον Αθήνα 9.84 ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, λίγο πριν από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, για τις οποίες τονίζει ότι θα είναι τεχνικού περιεχομένου. Μιλώντας στους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου, ξεκαθάρισε πάντως ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις όσον αφορά τη μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών, αφήνοντας ανοιχτό το ύψος του ποσοστού.

Keywords
Τυχαία Θέματα